Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelési Tájékoztató

teritsvelunk.hu webáruház | hatályos 2020. január 1-től

Adatkezelő

ATTERI Kft.
Székhely: 3100 Salgótarján, Camping út 8.
Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Camping út 8.
E-mail: info@teritsvelunk.hu
Tel.: +36 30 427-3791
Weboldal: teritsvelunk.hu

Adatvédelmi tisztviselő

Név: Bocsó Dezső
Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Camping út 8.
Tel.:  +36 30 349-6688
E-mail: dpo@teritsvelunk.hu

Tárhelyszolgáltató

Webonic Kft.
Székhely: 8000 Székesfehérvár, Budai út 14.
Tel.:  +36 22 78 76 74
E-mail: support@webonic.hu
Weboldal: webonic.hu

Tájékoztatás cookie-k használatáról

Az Adatkezelő a honlap látogatása során cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit Webáruházunk az Ön böngészőjének küld el  azzal a céllal, hogy elmentsen beállításokat, megkönnyítse a Webáruház használatát és lehetővé teszi, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.

A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz – generát egy titkos, véletlenül generált számsort – amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön gépének azonosíthatóságát is biztosítja személyes adatok nélkül.

A Webáruház által használt cookie-k főbb jellemzői

Működési cookie-k, amelyekhez nem szükséges hozzájárulás

A 95/46/EK számú európai parlamenti és tanácsi irányelv 29. cikkére tekintettel az adatvédelmi munkacsoport által kidolgozott “2012/4. számú vélemény a sütikhez való hozzájárulás alóli mentességről” dokumentum alapján nem szükséges a felhasználó hozzájárulását az alábbi süti típusokhoz, amelyekről a tájékoztatást csoportokba bontva találhatja, azok funkciója szerint:

Felhasználó által rögzített adatokat tároló cookie-k (sütik):

 

Terheléskiegyenlítő munkamenet cookie-k (sütik):

A fenti cookie-k általános ismertetője

A jogszabály által előírt cookie kezelés megvalósításához is cookie-k kerülnek alkalmazásra. Ezek tárolják az Ön hozzájárulását vagy elutasítását azon cookie-k esetén, amelyeknél ez jogszabályi elvárás.

Néhány cookie teljesen technikai jellegű és pl. a szerverek egymás közti kommunikációs útvonalát rögzítik, ezek általában nem tárolnak olyan adatokat, amelyek a felhasználóhoz kötődnek.

A Webáruház WordPress keretrendszerben készült, amely jelen beállítások mellett akkor használ cookie-kat, ha a felhasználó regisztrál, bejelentkezik, illetve ehhez kapcsolód beállításokat végez. Ezek a sütik a rendszer működéséhez elengedhetetlenek.

A Webáruház a Woocommerce által készített modul használatával került kialakításra, illetve ehhez kapcsolódó kiegészítők (plug-in) segítik a funkcionalitását. A webáruház működését különböző cookie-k támogatják, amelyek többek között rögzítik a kosár tartalmát, a megtekintett termékeket illetve a kívánság listához adott árukat. A Woocommerce cookie-k személyes adatokat nem tárolnak.

A Webáruházban chat funkciót biztosítunk, amellyel szeretnénk megkönnyíteni a tájékozódást a vásárlás során, illetve lehetőséget biztosítani a termékekre vonatkozó kérdések feltételére. A cookie-k a chat felület kialakításához, a kapcsolat fenntartásához, illetve a személyre szabáshoz szükségesek.

Statisztikai, marketing cookie-k (hozzájárulás alapján kerül alkalmazásra)

Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai sütik segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal, illetve személyre szabott hirdetési beállításokat tegyen. Az alábbi cookie-k csak abban az esetben töltődnek le az Ön számítógépére, amennyiben hozzájárul. A hozzájárulást vagy elutasítást az első belépéskor felugró ablak segíti. A kezdeti beállítást (az oldal bal alsó részén található) “Cookie beállítás” fülre kattintva bármikor módosíthatja.

A fenti cookie-k általános ismertetője

A Webáruházban kapható termékeket, akciókat, újdonságokat a Google segítségével ismertetjük meg a vásárlókkal, illetve hívjuk fel a figyelmüket az aktualitásokra. Igyekszünk mindenki számára  olyan információt eljuttatni, amely érdekelheti, ezért hozzájárulása esetén a fenti Google cooke-k segítségével személyre szabott hirdetések jelennek meg az Ön számára a későbbiekben, illetve segítik a Webáruház fejlesztését, az Önök használati szokásainak megfelelően. Amennyiben nem kívánt hirdetések kerülnek megjelenítésre, akkor a fenti sütik saját böngészőjükből való törlésével ezek megszüntethetők.

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor a Webáruház egyes funkciói illetve kapcsolódó szolgáltatásai korlátozottak lehetnek az Ön számára. A cookie-k az Ön számítógépén tárolódnak, így törlését tetszés szerint megteheti, amelyről részletes tájékoztatást talál az alábbi linkeken a leggyakrabban használt böngészők tekintetében:

Kapcsolatfelvétel, szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok

A Webáruházban a megrendeléssel a szerződéskötéssel és a teljesítéssel kapcsolatban több csoportban is megvalósulhat adatkezelés. Szavatossági, panaszkezelési és az Ön által kezdeményezett kapcsolatfelvétel esetén csak abban az esetben történik adatkezelés, ha Ön él valamelyik jogával, illetve kapcsolatfelvételkor megadja azokat.

Marketing célú adatkezelés

A Webáruház tevékenységéhez kapcsolódó marketing tevékenység során kerülhet sor adatkezelésre az alábbiak szerint.

 

További adatkezelés

Jövőbeni adatkezelés esetén az Adatkezelő tájékoztatást nyújt az adatkezelés lényeges elemeiről a fenti struktúra szerint.

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Információs önrendelkezési jogról és információszabadságról szóló törvény alapján nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

Igénybe vett adatfeldolgozók és tevékenységük

Személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás

Adatfeldolgozó: Webonic Kft.
Székhely: 8000 Székesfehérvár, Budai út 9-11.
Telefonszám: +36 22 787674
E-mail: support@webonic.hu
Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója: https://www.webonic.hu/aszf

Az Adatkezelő és Adatfeldolgozó közti szerződéses megállapodás alapján az Adatfeldolgozó személyes adatok tárolását végzi, azok megismerésére nem jogosult.

Áruszállítással összefüggő adatfeldolgozás

Adatfeldolgozó: Magyar Posta Zrt.
Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
Telefonszám: +36 1 767-8282
E-mail: ugyfelszolgalat@posta.hu
Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója: https://posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato

Az Adatkezelő és Adatfeldolgozó közti szerződéses megállapodás alapján az Adatfeldolgozó az áruszállításhoz kapcsolódóan végez adatfeldolgozást, az érintett adatok köre: név, szállítási cím, e-mail, telefonszám. Az adatokat a postára adását követő naptári év végéig kezeli.

Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozás

Adatfeldolgozó: The Rocket Science Group LLC d/b/a Mailchimp
Székhely: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA
E-mail: dpo@mailchimp.com.
Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Az Adatkezelő és Adatfeldolgozó közti szerződéses megállapodás alapján az Adatfeldolgozó hírlevél küldési szolgáltatást végez, amelyhez a fentiekben megadott adatok feldolgozását végzi. Az adatok törlését Ön kérheti.

Online bankkártyás fizetéssel összefüggő adatfeldolgozás

Adatfeldolgozó: CIB Bank Zrt.
Székhely: 1027 Budapest, Medve u. 4-14.
Telefonszám: +36 1 423-1112,
E-mail: adatvedelem@cib.hu
Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója: https://www.cib.hu/Maganszemelyek/cookie_policy.html

Az Adatkezelő és Adatfeldolgozó közti szerződéses megállapodás alapján, az Adatfeldolgozó az online bankkártyás fizetéshez kapcsolódóan kezeli a megrendelések kifizetésekor a megrendelő nevét, címét, e-mail címét, a megrendelés számát és időpontját. A CIB Bank online fizetés indítására alkalmas felületét a CIB Bank kezeli, így az ott megadott adatok (pl bankszámlaszám) adatkezelése a CIB Bank által történik.

Hirdetéssel remarketinggel összefüggő adatfeldolgozás

Adatfeldolgozó: Google Ireland Limited
Székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írország
Adatfeldolgozó adatkezelési tájékoztatója: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Az Adatkezelő és Adatfeldolgozó közti szerződéses megállapodás alapján az Adatfeldolgozó hírlevél küldési szolgáltatást végez, amelyhez a fentiekben megadott adatok feldolgozását végzi. Az adatok törlését Ön kérheti.

Adattovábbítás harmadik országba illetve nemzetközi szervezethez

Tájékoztatjuk, hogy a fentiekben megadott Adatfeldolgozók közül a Webonic Kft szerverei Szlovákiában találkatók, de mivel az Európai Unión belül vannak, így ez nem minősül harmadik országba történő adattovábbításnak.

Adatok átadása történik a Google LLC/Google Ireland Limited-nek és a The Rocket Science Group LLC d/b/a Mailchimp-nek, amelyek nemzetközi társaságok, az EU-n kívüli székhellyel, és tagjai a Privacy Shield szervezetnek, így a szervezeti tagság megfelelő garanciát nyújt a GDPR által támasztott követelményeknek.

Az adattovábbítás a fenti esetekben az adatfeldolgozás pontban részletezett cél érdekében történik, az adattovábbítás rendszeres, így a Google LLC/Google Ireland Limited esetében (engedélyezett cookie beállításnál) a weblapon történt műveletek kiválthatnak adattovábbítást, a The Rocket Science Group LLC d/b/a Mailchimp hírlevél küldő szolgáltatása kapcsán adattovábbítás a feliratkozáskor illetve a hírlevelek kiküldésekor történik. Az adatok továbbítása minden esetben az Ön hozzájárulásával történik.

Adatkezelés során Önt megillető jogok

Az Ön jogai:

  • hozzájárulás visszavonása
  • hozzáférés (tájékoztatás) kérése
  • az adat helyesbítésének kérése
  • az adat törlésének kérése
  • az adatkezelés korlátozásának kérése
  • tiltakozás az adatkezelés ellen
  • automatizált döntéshozatal esetében emberi beavatkozás kérése
  • adatok hordozhatóságának kérése

Hozzájárulás visszavonása

Abban az esetben ha az Ön személyes adatait az érintett hozzájárulása alapján kezeli az Adatkezelő, akkor az érintettnek bármikor korlátozás nélkül joga van a hozzájárulását visszavonni, azaz kifejezni, hogy nem kívánja, hogy adatait kezeljék. Ez azonban nem érinti a visszavonás előtt folytatott adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás visszavonásának következményeként az Adatkezelő a hozzájárulás alapján kezelt a személyes adatokat törli. A személyes adatok törlésére azonban nem kerülhet sor amennyiben az adatkezelés szükséges:

  1. szerződés teljesítéséhez, amelyben az érintett az egyik fél, vagy ilyen szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történt adatkezelés, vagy
  2. jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy
  3. az Adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez.

Hozzáférés (tájékoztatás) kérése

Jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése történik-e az Adatkezelőnél. Amennyiben történik Önt érintő adatkezelés, úgy jogosult arra, hogy a kezelt személyes adataihoz hozzáférést kapjon, és a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:

  • az adatkezelés céljai;
  • az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;
  • információ azokról, akikkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;
  • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
  • ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
  • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint ezen esetekben az alkalmazott logikára vonatkozó információt illetve, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel jár.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

Adat helyesbítésének kérése

Ön kérheti az adatainak helyesbítését. Ha rossz, nem valós adatát kezeli az Adatkezelő, akkor az érintett kérheti annak módosítását, a helyes, valós adat kezelését.
A módosítani kért adat valóságát az érintettnek alá kell támasztania, és igazolnia kell azt is, hogy a jogosult kéri az adat módosítását.
Ha nem egyértelmű, hogy a kezelt adat helyes-e vagy pontos-e, akkor az Adatkezelő az adatot nem helyesbíti, hanem korlátozza mindaddig, amíg ellenőrzésre kerül az adat pontossága.

Adat törlésének kérése

Ön jogosult arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbiak valamelyike fennáll:

  • a Ön személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte;
  • Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,
  • a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Az adatok törlésére nem kerül sor, ha az adatok kezelésére szükség van

  1. olyan szerződés teljesítéséhez, amelyben az érintett az egyik fél,
  2. jogi kötelezettség,
  3. az Adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez vagy
  4. jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

Adatkezelés korlátozásának kérése

Ön kérheti, hogy az Adatkezelő korlátozza az adatainak kezelését. Ebben az esetben az érintett adatait az Adatkezelő nem fogja felhasználni, azokat csak tárolja. Az érintett adatainak kezelését akkor korlátozza az Adatkezelő, ha az érintett

  • vitatja, hogy a kezelt adatai pontosak, de még ellenőrizni kell az érintett adatai pontosságát,
  • ellenzi, hogy adatait az Adatkezelő törölje, és kéri azok megőrzését,
  •  igényli, hogy adatainak megtartását, mert azok felhasználásával jogi igényt szeretne érvényesíteni (például pert szeretne indítani)
  • tiltakozott az adatkezelés ellen, és még meg kell vizsgálni, hogy az érintett tiltakozása megalapozott-e.
    Az Adatkezelő a korlátozás feloldásáról előzetesen tájékoztatja Önt.

Tiltakozás az adatkezelés ellen

Ön jogosult arra, hogy tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Automatizált döntéshozatal esetében emberi beavatkozás kérése

Az automatizált döntéshozatallal megvalósuló adatkezelés azt jelenti, hogy a megadott adatok alapján egy automatizmus eredményt hoz létre az érintettre, és nincs olyan része a folyamatnak, ahol egy embernek szerepe lenne abban, hogy mi fog az érintettel történni az adati alapján.
Ilyen adatkezelések esetében az érintett kérheti, hogy egy ember vizsgálja felül a döntést akkor, amikor

  • a hozzájárulása alapján kerül sor ilyen automatizált döntéshozatalra, vagy
  • erre valamely szerződésnek Önnel való megkötéséhez, vagy az azt megelőző lépések megtételéhez (pl. szerződéskötési kérelem elbírálásához) szükséges.

Amennyiben jogszabály írja elő az automatizált döntéshozatallal megvalósuló adatkezelést, akkor nem kérhető emberi beavatkozás.

Az Adatkezelő nem alkalmaz automatikus döntéshozatalt.

Adatok hordozhatóságának kérése

Kérheti, hogy az Ön által az Adatkezelőnek megadott informatikai rendszerben kezelt adatait az Adatkezelő kiadja az Ön számára elektronikus formátumban úgy, hogy azt másik adatkezelőnek átadhassa.
Az adatok hordozását az érintett olyan adatkezelés esetében kérheti, ami a hozzájárulásán alapul, vagy olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges.
A kérelemre az adatokat az Adatkezelő .xml, JSON, xls(x) vagy .csv. formátumban adja ki az adatkezelő rendszer funkcionalitásától függően.
Amennyiben az érintett azt kéri, hogy közvetlenül egy másik adatkezelőnek kerüljenek továbbításra az adatai, akkor a Adatkezelő megvizsgálja, hogy rendelkezik-e olyan megfelelő adatkapcsolattal, ami az adatok biztonságos és jogszerű átadását lehetővé teszi, és ha igen, akkor az adatokat közvetlenül adja át.

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor az Ön személyes adataival dolgoznak.

Jogorvoslati lehetőségek

Ha sérelmesnek véli azt, ahogy az Adatkezelő a személyes adatait kezeli, akkor javasoljuk, hogy először az Adatkezelőt keresse meg panaszával. A panaszát minden esetben megvizsgáljuk, és mindent megteszünk azért, hogy kezeljük azt.
Ha a panasza ellenére továbbra is sérelmezi azt, ahogy az Adatkezelő kezeli az adatait, vagy nem kíván panaszt tenni, hanem közvetlenül hatósághoz szeretne fordulni, akkor bejelentéssel élhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5., E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: www.naih.hu).
Lehetőség van továbbá arra is, hogy adatinak védelme érdekében bírósághoz forduljon. Ebben az esetben szabadon eldöntheti, hogy a lakóhelye (állandó lakcím) vagy a tartózkodási helye (ideiglenes lakcím) szerinti törvényszéknél (http://birosag.hu/torvenyszekek) nyújtja-e be keresetét.
A lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszéket megkeresheti a http://birosag.hu/ugyfelkapcsolati-portal/birosag-kereso oldalon.

Adatkezelési Tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a jelenleg meghatározott adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával Ön elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt az adatkezelés céljáról és a jogszabályban meghatározott információkról.

Az adatkezelés csak azt követően kezdődhet meg, ha a fenti tájékoztatást az Adatkezelő megadta. Hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.