Hardanger Bestikk

HARDANGER BESTIKK

Skandináv design Letisztult formák és vonalak

A norvég Hardanger Bestikk evőeszközök gyönyörűen tükrözik a skandináv formatervezés minden elemét. A modern és merész formákat több esetben a természet ihlette, amely körülöleli a tervező-, gyártó központot Kinsarvik-ban, amely családi vállalkozásként működik.

Julie

Julie evőeszközöket a kanál csepp alakú fejéről a legkönnyebb felismerni, amely egy ívbenn forr össze a nyéllel. A modern terítéshez használható készlet másik jellegzetes formáját a kés pengéjében fedezhetjük fel. Az elkeskenyedő nyélből dinamikus vonalvezetéssel ugrik ki a penge, amely ennek ellenére mindenhol lekerekített. Végül még egy finom részlet, a szimmetrikus nyelek rendjét egyedül a kés töri meg, hogy ne csak szemet gyönyörködtető legyen, hanem ergonomikus tervezése kellemes használatot is biztosítson. A 6 terítékes étkészlet:

77.000 Ft

Lykke

A Lykke evőeszközök szintén modern vonalvezetésűek, robosztus tervezésének köszönhetően kellemes fogást biztosítanak. a Lykke-nél is a kés kapta a főszerepet, pengéjével merőlegesen, az asztalra állítva lehet felsorakoztatni a tányérok mellett. Mindemellett kontúrja egyetlen görbével lett megtervezve, akármelyik oldalról nézzük is. A 6 terítékes étkészlet:

110.700 Ft

Maria

A Maria evőeszköz készleteket a norvég fjordok ihlették, amely csodás csepp alakú kanál fejeket eredményezett, amelyhez minimalista, kecses nyél kapcsolódik. A teljes készlet elemeinél a nyelek szinte azonos formájúak, harmonikus terítést lehetővé téve. A kés esetén a nyél és a penge íves csatlakozása egyértelműen felismerhetővé teszi a Maria evőeszközöket. A 6 terítékes étkészlet:

53.900 Ft

Nina

A Nina evőeszköz készletet rokokkó motívumok ihlették és 1998-ben tervezte Odd Leikvoll. A díszítésben egyaránt megtalálhatók a virágos elemek és az aszimmetrius íves vonalak. A 6 terítékes étkészlet:

82.700 Ft

Kristin

A Kristin evőeszköz készletet a norvég kézműves fafaragó motívumok ihlették az egyik legkedveltebb a tradícionális Hardanger Bestikk design. 1994-ben tervezte Odd Leikvoll, a több mint ezer éves faragványokat díszítő ábrák alapján, amely a Hardanger Fjord környékén készültek. A 6 terítékes étkészlet:

Tuva

A Tuva evőeszköz készlet tervezésekor az volt a vél, hogy megalkuvás nélkül elégítse ki minden korosztály igényeit, esztétikai megalkuvás nélkül. Az eredmény egy univerzális termék lett, amely valóban robosztus nyele kényelmes fogást biztosít. A Tuva készlet több formatervezési díjat nyert köszönhetően egyedi tulajdonságainak és kiváló kivitelezésének köszönhetően. A 6 terítékes étkészlet:

110.700 Ft

Fjord

A Fjord milleneumi evőeszköz készlet új időszámítást jelentett a Hardanger Bestikk formatervezésében, ugyanis ez volt az első, amely a megújulás jegyében készült. Tipikus skandináv jegyeket hordoz a "kevesebb az több" szellemében. Azok számára ajánljuk, akik a megszokott formákhoz ragaszkodnak, de egy kis frissességet is keresnek. A 6 terítékes étkészlet:

53.900 Ft

Carina

A Carina evőeszköz készlet az egyik legkedveltebb a Hardanger Bestikk vásárlói között. 1989-ben tervezte Odd Leikvoll, amelyet lágy formák, lekerekített vonalak és dekoratív szegélyek jellemeznek. A Carina étkészlet család egyaránt mutatós tálalást tesz lehetővé a hétköznapokban és a ünnepnapokon is. A csillogó és selyem fényű felületek együttese egyedi kombinációját kitűnően egyesíti az aszimmertikus díszítésű Carina készlet. A 6 terítékes étkészlet:

90.500 Ft