STUDIO WILLIAM

Angol design, Meghódította a világot

Az angol Studio William által tervezett evőeszközök a világ számos lélegzetelállító pontján megtalálhatók. Az angol miniszterelnök rezidenciáján, a Sydney Operaházban, a Burj al Arab-ban és számos luxus szállodában ezeket az evőeszközöket használják a vendégek. A tradícionális angol formák felhasználása mellett, a modern evőeszközöket játékos díszítésekkel fűszerezve álmodta meg William Welch. A tervezőmunka a híres angol kisvárosban Stratford-Upon-Avon-ban, Shakespeare szülővárosában folyik.

Mulberry

A Mulberry (eperfa) evőeszköz készletek egyaránt használhatók modern és tradicionális terítéshez, időtálló formavilága miatt választották az angol miniszterelnök, Downing street 10. szám alatt található rezidenciájában is tálaláshoz. Az evőeszközök nyelét a lecseppenő méz megnyúlt lekerekített formája ihlette, amely finom átmenettel vált a fej rész szögletes éleire. 24 darabos készlet, 6 személy részére:

60.800 Ft

Olive

Az Olive (olajfa) evőeszköz készletnek aszimmetrikus alakja kölcsönöz frissességet a hagyományos angol formákhoz, elsősorban a kés pengéjét egészíti ki jól az íves nyél. A kés dupla görbülete, a nyél végén található apró felívelés meghatározó az Olive készletben, amelyet több egzotikus helyen található, luxus szállodában használnak a vendégek. A hagyományos angol evőeszközök formavilágát megbontva mindenképpen egyedi terítésre ad lehetőséget az olajfák íves formája által ihletett design. 24 darabos készlet, 6 személy részére:

58.900 Ft

Royal Oak

A Royal Oak (tölgyfa) rejtett dombornyomása egyedi az evőeszközök között, amely a tálalásnál lehetővé teszi, hogy a hagyományos elhelyezés mellett egyes elemeket, vagy akár az összeset fordítva tegyük az étkészlet mellé, a dombornyomott résszel felfelé. A nyél könnycsepp alakú, amely felfelé haladva kecsesen elvékonyodik, hogy a klasszikus formájú fejrészt kiemelje. Az evőeszközök nem csak a szokásos ezüstösen csillogó kivitelben készülnek, ugyanis aranyozott dombornyomott mintával is megvásárolhatók. 24 darabos készlet, 6 személy részére (aranyozás nélkül):

68.400 Ft

Karri

A Karri (tarkalevelű eukaliptusz) evőeszköz készlet letisztult, modern, mentes minden díszítéstől. Az egyszerű vonalvezetését egy apró tervezési bravúr töri meg, amely révén a kés elhelyezhető élével merőlegesen az asztalra. A nüansznyi eltérés a hagyományos vonalvezetéshez képest, teszi egyedivé a Karri evőeszközökkel terített asztalt. A villa kecsességét a megnyújtott fejnek köszönheti, minimalista tervezését az ellaposodó nyél teszi hangsúlyossá. 24 darabos készlet, 6 személy részére:

60.800 Ft

Tilia

A Tilia (hársfa) evőeszköz készlet letisztult formájával és egyszerűségével hasonlít a Karri készletre, a legszembetűnőbb különbséget a kés formája adja. A Tilia sorozat késének pengéje merészen felfelé ívelő, kissé szögletes. Egyszerű vonalvezetésű elemekből áll, amelyek nyele kellemes fogást biztosít a lekerekített peremek és ellaposodó végének köszönhetően. 24 darabos készlet, 6 személy részére:

58.900 Ft

Larch

A Larch evőeszköz készletet a világ különböző luxus szállodáiban használják az elegáns terítékekhez, amelyek közül talán a legkiemelkedőbb a Burj al Arab szálloda. A készlet több részlete az 1700-as években használt evőeszközök formáját követi, és talán a kés pengéjének a formájában érhető leginkább tetten. További jellegzetes megjelenését a hajlított, szépen ívelő nyélnek köszönheti, illetve talán meglepő, de a villa a megszokott 4 ágú helyett csak 3 ágú. 24 darabos készlet, 6 személy részére:

49.400 Ft